TV műsor

Moszkva elítélte az iráni atomfizikus meggyilkolását

Külföld, 2020.11.30

Határozottan elítélte Mohszen Farizade iráni atomfizikus meggyilkolását hétfőn kiadott állásfoglalásában az orosz külügyminisztérium.

A tárca súlyos aggályának adott hangot a "terrorcselekmény provokatív jellege miatt", amelynek célja szerinte a helyzet destabilizálása és a konfliktuspotenciál fokozása a térségben.

"Akárki is álljon a gyilkosság mögött és próbálja azt a politikai céljai érdekében felhasználni, felelősségre kell vonni ezért" - állt a dokumentumban.

Az állásfoglalás emlékeztetett rá, hogy a Közel-Kelet és a Perzsa-öböl térségének stabilitása állandó prioritás Oroszország számára, amelynek érdekében fellép és kezdeményez az ENSZ-ben és a más nemzetközi szervezetekben, valamint a térség államaival ápolt kétoldalú kapcsolatok keretein belül. Az orosz külügyminisztérium az "összes felet" arra szólította fel, hogy tartózkodjon az olyan lépésektől, amely e feszültség növekedéséhez vezethetnek a térségében.

Az eddig ismert információk szerint a hétfőn eltemetett tudóst és testőreit pénteken támadták meg fegyveresek. Farizade megölése miatt az iráni parlament elkezdte annak a törvénynek a felülvizsgálatát, amely jóváhagyta Irán megállapodását a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!