Multisport Eb - Negyeddöntőkben bíznak, éremben reménykednek az asztaliteniszezők - ELŐZETES

Külföld, 2022.08.12

Három páros esetében is a negyeddöntős szereplésben bíznak a magyar asztalitenisz válogatott kapitányai a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében szombaton kezdődő kontinensviadalon, amelyen egyesben és párosban rendeznek versenyeket.

A női válogatottat irányító Bátorfi Zoltán elmondta, hogy sikeres felkészülésen vannak túl, előbb a szerb csapattal edzőtáboroztak, majd Csehországban a házigazdákkal és a görögökkel, az Eb-rajt előtt közvetlenül pedig a Marczibányi téren a spanyol válogatottat látták vendégül.

Póta Georgina és Madarász Dóra főtáblás lesz egyesben és egymás oldalán párosban is, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett pedig a selejtezőben kezd mindkét számban.

"Remélem, hogy a lányok jó formában lesznek a viadalon, a Póta, Madarász és az Ecseki Nándor, Madarász páros esetében a nyolc közé kerülés a cél, onnantól kezdve pedig egy szerencsés sorsolással, jó játékkal esetleg meglepetést is tudunk okozni." - nyilatkozott az MTI-nek Bátorfi Zoltán, hozzátéve, hogy egyesben egy nyolcaddöntős játékosnak már örülne.

Muskó Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya egyetértett kollégájával abban, hogy az Ecseki, Madarász vegyes párost a negyeddöntőbe várja, ahogy a tavaly bronzérmes Ecseki, Szudi Ádám duót is.

"Most már mindenki egészséges, bár Szudi Ádámnak volt egy sérülése, aláfordult a bokája, de felépült és folytatta az edzéseket. Tavaly a fiúk bronzérmet szereztek, akkor is volt Szudinak egy vállsérülése előtte, most ez a boka-aláfordulás, ha így is dobogóra állhatnak, akkor két év múlva én magam rúgom ki a lábát." - mondta viccesen a szakember.

A férfi válogatott a finn, görög és spanyol együttes társaságában a Marczibányi téren hangolt az Eb-re.

Majoros Bence a júliusi, budapesti WTT-versenyeken remek formát mutatott, Muskó Péter szerint azon dolgoztak, hogy ezt a formát átmentsék az Eb-re, a játékos fizikailag és lelkileg is jó állapotban van.

"Egyesben sok múlik a sorsoláson és most már az ellenfelek is jobban odafigyelnek rá, hogy Budapesten megvert két világsztárt (a francia Emmanuel Lebessont és a svéd svéd Anton Källberget), még jobban felkészülnek majd a játékából." - fogalmazott Muskó Péter.

Férfi egyesben minden magyar a selejtezőben kezdi az Eb-t, akárcsak a Majoros, András Csaba és a Majoros, Hartbrich páros.

A kontinensviadal az asztaliteniszezők számára szombaton kezdődik és jövő vasárnap zárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!