Navalnij - Az EP képviselői szigorúbb szankciók bevezetésére szólítottak fel Oroszország ellen

Külföld, 2021.01.21

Az Európai Parlament csütörtöki, elsöprő többséggel elfogadott állásfoglalásában szigorúbb szankciók bevezetésére szólította fel az EU-t Oroszországgal szemben.

A képviselők felszólították az uniós tagállamokat, hogy határozottan ítéljék el Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus letartoztatását, és rendeljék el az abban részt vett magán és jogi személyek szankcionálást.

Az állásfoglalás leszögezi, hogy korlátozó intézkedéseket kell kivetni a Vlagyimir Putyin vezette rezsimhez kötődő orosz oligarchák, az elnök belső körének tagjai és az orosz média propagandistái ellen is, akik európai vagyonnal és unióba való beutazási engedéllyel rendelkeznek.

A képviselők arra is felszólították az EU-t, hogy azonnal állítsa le az Északi Áramlat 2 földgáz-vezeték befejezetlen szakaszán folyó munkálatokat, mivel "az uniónak nem szabadna helyett adnia kétes eredetű orosz gazdasági tevékenységeknek."

Az EP arra is felhívta a figyelmet, hogy az uniónak lépéseket kell tennie a transzatlanti egység megerősítése érdekében, az alapvető értékek és demokrácia védelmében és az autoriter rezsimek ellen

A testület Navalnij azonnali szabadon bocsátására szólított fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!