Navalnij - Az EU külügyi szolgálata bekérette az orosz ügyvivőt

Külföld, 2024.02.20

Michael Siebert, az EU külügyi szolgálatának Kelet-Európáért, Oroszországért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója bekérette Oroszország Európai Unió melletti ügyvivőjét, Kirill Logvinovot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála ügyében - közölte a brüsszeli testület kedden.

A külügyi szolgálat sajtóközleménye szerint "az uniós fél közölte felháborodását Navalnij halála miatt, amiért a végső felelősség Vlagyimir Putyin orosz elnököt és az orosz hatóságokat terheli".

Michael Siebert felszólította Oroszországot, hogy tegye lehetővé Alekszej Navalnij halála körülményeinek független és átlátható nemzetközi kivizsgálását. Sürgette továbbá Moszkvát, hogy haladéktalanul adja át a politikus holttestét a családjának, és tegye lehetővé számukra a temetés megszervezését.

"Oroszországnak azonnal és feltétel nélkül szabadon kell engednie az összes többi politikai foglyot, azokat is, akiket azért tartoztattak le országszerte, mert tiszteletüket fejezték ki az elhunyt orosz politikus iránt"- hívta fel a figyelmet az uniós külügyi szolgálat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!