Navalnij - Az orosz külügy tiltakozó jegyzéket adott át az amerikai nagykövetségnek a tüntetésekről szóló álhírek miatt

Külföld, 2021.01.27

Az orosz külügyminisztériumba kérették szerdán az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének képviselőjét, és diplomáciai jegyzéket nyújtottak át neki az oroszországi tüntetésekkel kapcsolatos álhírek miatt - tudatta az orosz külügyminisztérium szerdán közleményben.

"Tudomásunk van az amerikai digitális platformokon megjelenő, rendszeresen provokatív tartalommal ellátott téves 'álhírekről', amelyeknek a terjesztését az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége koordinálja" - olvasható a közleményben, amelyet a Szputnyik orosz hírügynökség ismertetett.

A jegyzékben a tárca figyelmeztetett arra, hogy az orosz fél fenntartja magának a válaszlépés jogát.

Múlt héten az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az országban az előzetes őrizetbe vett Alekszej Navalnij ellenzéki politikus melletti országos demonstrációról.

A nagykövetség felsorolta a nagygyűlések helyszínéhez vezető útvonalakat, és felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy kerüljék el azokat. A nagykövetség megjegyezte, hogy Moszkvában "a tüntetők a Puskin téren terveznek gyülekezni 14 óra tájban, és onnan a Kreml felé menetelnek".

Az orosz külügyminisztérium szerint az ilyen közlemények helytelen beavatkozást jelentenek az orosz belügyekbe, és meglesz rájuk a megfelelő válasz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!