TV műsor

Németországi áradások - Részvétét fejezte ki Áder János, és magyar segítséget ajánlott

Külföld, 2021.07.16

Részvétét fejezte ki a németországi áradások áldozatai családtagjainak, valamint a károsultaknak a köztársasági elnök a német államfőnek, Frank-Walter Steinmeiernek címzett pénteki táviratában. Áder János segítséget ajánlott Németországnak.

A köztársasági elnök azt írta: mély megrendüléssel értesült a számos emberéletet követelő és óriási károkat okozó árvízről, amely Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományt sújtotta.

Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezem ki őszinte részvétemet az áldozatok családtagjainak és együttérzésemet mindazoknak, akik a természeti katasztrófa következtében elvesztették otthonukat - fogalmazott Áder János.

Hozzátette: "lélekben mi is ott állunk a baráti Németország népe mellett, és készen állunk arra, hogy segítséget nyújtsunk a súlyos csapás következményeinek enyhítésében".

Áder János reményét fejezte ki, hogy rövidesen megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és - mint írta - bízik abban, hogy az érintett települések lakói hamarosan, a károk elhárítása után nyugalomban folytathatják életüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!