Novák Katalin belga tévének: a Fidesz nehezen búcsúzott el az EPP-től, de ideje volt kilépnie

Külföld, 2021.03.26

(MTI) - A Fidesz nehezen búcsúzott el az Európai Néppárttól (EPP), de ideje volt kilépnie a pártcsaládból - jelentette ki Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, családokért felelős, tárca nélküli miniszter a belgiumi VRT flamand közszolgálati tévének adott csütörtöki interjújában.

A Fidesz legnagyobb aggálya az volt, hogy a néppárt korlátozta volna a fideszes képviselőket jogaik gyakorlásában, ami elfogadhatatlan - szögezte le a miniszter. A kilépés új helyzetet teremt, valami újnak a kezdetét, amelytől azonban egyáltalán nem fél - tette hozzá. A magyar pártnak most lehetősége nyílik arra az Európai Parlamentben, hogy képviselje a kereszténydemokrata értékeket. "Gyakran alig lehet már megkülönböztetni egyik pártot a másiktól, és egyes országokban már nincsenek olyan pártok, amelyek kiállnának például a családi értékek mellett. " A tömeges bevándorlás támogatása nem lehet az egyetlen megoldás Európa demográfiai válságára. A Fidesz megoldása, hogy támogatja a családokat és a kívánt gyermekek vállalását - mondta.

"Magyarországon konszenzus van arról, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, ahogyan mindig is volt" - jelentette ki. "Ez a folyamat, ami LMBTQ-ügyekben történik, ez mára már egy ideológia. Ha nem az ő jogaikra gondolunk minden egyes ügyben vagy politikai kérdésben, akkor LMBTQ-ellenesnek tartanak minket. Úgy gondolom, hogy ez az ideológia túl messzire ment" - fűzte hozzá.

Az EU-s költségvetés és a koronavírus-járvány miatti mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta: reméli, a mentőcsomag folyósítása mielőbb elindul. Magyarország eredetileg nem támogatta azt, mert nem szorult rá, de kormánya figyelembe vette, hogy más országoknak szükségük van rá - fűzte hozzá.

A Fidesz jövőbeni szövetségeseiről úgy nyilatkozott: nem új frakcióval terveznek, nem a múlttal foglalkoznak, hanem előre tekintenek. Már nem kell túl sokat várni, hogy kiderüljön, milyen politikai szövetség jön létre a Fidesz részvételével - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!