TV műsor

Nyilvánosságra hozták az Osztrák Néppárt (ÖVP) országos választási listájának első 20 helyén szereplők nevét

Külföld, 2019.08.05

Nyilvánosságra hozta hétfőn az Osztrák Néppárt (ÖVP) azoknak a képviselőjelölteknek a nevét, akik az első húsz helyen szerepelnek a párt országos választási listáján. Az előrehozott országgyűlési választásokat szeptember 29-én tartják Ausztriában.

Sebastian Kurz, az ÖVP elnöke, volt kancellár írásos nyilatkozatában úgy fogalmazott: "A választóknak olyan csapatot ajánlunk, melynek tagjai korábban már bizonyították alkalmasságukat, és van bátorságuk ahhoz, hogy megoldásokat keressenek, és az Ausztria számára szükséges reformokat bevezessék."

A néppárt listájának első helyén Sebastian Kurz neve szerepel. Őt a 2017. december 18. és 2019. május 28. között regnáló kormányának öt egykori minisztere követi: Elisabeth Köstinger (korábbi környezetvédelmi és turizmusügyi miniszter), Gernot Blümel (korábban EU-ügyi, kulturális és médiával kapcsolatos területet felügyelő kancelláriaminiszter), Margarete Schramböck (korábban gazdasági miniszter), Josef Moser (korábban igazságügyi miniszter) és Juliane Bogner-Strauss (korábbi nőügyi miniszter).

A hetedik helyen szerepel a listán Wolfgang Sobotka neve, ő az osztrák Nemzeti Tanács elnöke; a kilencedik helyen pedig a néppárt frakcióvezetőjének, August Wögingernek a neve található.

Benne van az első húszban Gaby Schwarz, Kira Grünberg, Maria Grossbauer, Martin Engelberg és Rudolf Taschner neve; ők jelenleg is az osztrák parlament képviselői.

Az Osztrák Néppárt országos választási listája összesen száz nevet tartalmaz, a jelöltek fele nő. A neveket legkésőbb augusztus 12-ig hivatalosan is nyilvántartásba veszik.

Az országos lista első húsz helyén szerepel még Karl Nehammer, Tanja Graf, Axel Melchior, Irene Neumann-Hartberger, Martina Ess, Werner Saxinger és Bettina Rausch.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!