Olasz kormányválság - Szakértő: identitásvesztéssel jár a baloldali pártok "összeborulása"

Külföld, 2019.08.23

Identitásvesztéssel jár az eddigi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) új kormánytöbbség létrehozását célzó "összeborulása" - mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

Megjegyezte: ennél furcsább együttműködést alig lehet elképzelni.

Az előző kormány létrehozásánál látott Öt Csillag Mozgalom és Liga "összeborulást" is nehéz volt elképzelni, de a két párt nézetei legalább helyenként hasonlítottak egymásáséra - mondta.

A Liga és az M5S legalább egyetértett a migráció kérdésében, illetve kölcsönösen elfogadtak egy-két részt a másik párt programjából, illetve elképzeléséiből, míg a PD és az M5S eddig egymás esküdt ellenségei voltak, nézeteik pedig nagyon különböznek - közölte a szakértő.

Az Öt Csillag Mozgalom és az ellenzéki Demokrata Párt számára már az is teljes "arcvesztéssel" járt, hogy leültek egymással tárgyalni - hangsúlyozta Szomráky Béla.

Amennyiben a pártoknak nem sikerül megegyezniük és új kormányt alakítaniuk jövő keddig, előrehozott választások lesznek Olaszországban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!