Online párbeszédet indít a kormány a zöldenergiáról

Külföld, 2024.03.22

A kormány online párbeszédet indít a zöldenergiáról, tizenhárom kérdésben várják a véleményeket a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig - közölte Tóth Edina fideszes európai parlamenti képviselő pénteken Facebook-oldalán.

A kormánypárti politikus a bejegyzéshez feltöltött videóban azt mondta: Brüsszel elhibázta klímapolitikáját.

Az EU károsanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszerének részeként hozzáadott lakossági klímaadó különösen kedvezőtlenül érinti az európai, és köztük a magyar családokat, továbbá veszélyezteti a magyar rezsicsökkentési program hosszú távú fenntarthatóságát is - jelentette ki.

Hangsúlyozta: jelenleg Magyarországon a legolcsóbbak a rezsidíjak egész Európában, ezért a klímaadó arányaiban pont a magyar háztartások költségeit növelné meg a legnagyobb mértékben, ezt pedig elfogadhatatlannak tartják.

Az átállás költségeit nem a háztartásokkal, hanem a nagy szennyezőkkel kell megfizettetni Tóth Edina szerint. A gazdasági növekedést gátló irreális elképzelések helyett valódi környezet- és polgárbarát, a zöldenergiát előnyben részesítő klímavédelmi intézkedésekre van szükség - jelezte.

Közös ügyünk a zöldenergia - fogalmazott a zoldenergia.kormany.hu oldalon közzétett online kérdőív kitöltésére buzdítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!