Orbán Balázs: szégyenletes módon viselkedett a brüsszeli baloldal, hogy megpróbálta ellehetetleníteni a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát

Külföld, 2024.04.16

Szégyenletes módon viselkedett a brüsszeli baloldal, hogy megpróbálta ellehetetleníteni a békés, professzorok, kutatók, európai parlamenti képviselők részvételével szervezett Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, ezzel minden morális alapját elveszítette, hogy valaha is jogállamiságról, emberi jogokról, meg demokráciáról papoljon - jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben kedden.

Orbán Balázs szerint a brüsszeli baloldal ezzel az akcióval szegénységi bizonyítványt állított ki. Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tud beszélni az eseményen. "El tudjuk mondani a véleményünket, hogy bármilyen nyomásgyakorlással és ellehetetlenítéssel is próbálkoznak, mi nem fogjuk feladni a politikánkat. Arról is bizonyságot adtak, hogy miért van szükség egy más brüsszeli intézményi vezetésre, mivel a jelenlegivel nem lehet olyan eredményeket elérni, ami kielégíti az európai választópolgárok igényeit" - jelentette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy a brüsszeli Saint-Josse-ten-Noode önkormányzat polgármestere kedden végzést adott ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltásáról, Orbán Balázs elmondta: jogi eljárás van folyamatban, a döntés felülvizsgálatát kérték, emellett alternatív helyszíneket is mérlegelnek.

"Meglátjuk, milyen lehetőségek vannak, de Magyarországot nem lehet elhallgattatni" - tette hozzá. Emlékeztetett, hogy a CPAC konferencia érkezik Magyarországra, rengeteg nemzetközi vendéggel. "Tulajdonképpen az egész előttünk álló kampányidőszak arról fog szólni, hogy elmondjuk mindenhol és mindenkinek, hogy miért van szükség Brüsszelben változásra, és miért a nemzeti konzervatív erők sikere, szövetsége az, ami meg tudja menteni Brüsszelt ettől a liberális baloldali tébolytól" - hangoztatta Orbán Balázs.

Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője is nyilatkozott az MTI-nek azt követően, hogy Orbán Viktor Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel és Fabrice Leggerivel, az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex korábbi vezetőjével, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt listavezetőjével az Európai Parlamentben tartott nyilvános beszélgetést.

Mint mondta, fontos, hogy Patrice Leggeri rávilágított arra: a Frontex szerepe átalakult. Már nem az a célja, hogy megállítsa az illegális migrációt, hanem hogy menedzselje az emberi jogokat helyezve előtérbe, ezáltal megnyitva az utat minél több migráns előtt. Gál Kinga véleménye szerint ez a problémája a múlt héten az EP-ben megszavazott migrációs paktumnak is, "hiszen úgy fogadták el, hogy az egyhangú döntést megkerülték és gyakorlatilag egy többségi döntéssel lenyomták azon tagállamok torkán is, akik ezzel nem értenek egyet".

"Egy olyan paktumot fogadott el az EP a múlt héten, amelyik egyértelműen ezer sebből vérzik, mert meghívót jelent az illegális bevándorlók százezreinek, hiszen benne van a szolidaritási kötelezettség, az elosztás, benne vannak a migránstáborok, tehát mindaz, ami ellen itt évek óta felszólaltunk, küzdöttünk" - emelte ki Gál Kinga.

Mint mondta, ha nem változik meg a hozzáállás, ha nem arról szól a migrációs politika, hogy meg kell védeni a külső határokat, akkor mindez ahhoz fog vezetni, hogy egyre több illegális bevándorló érkezik. Rámutatott, hogy "az illegális migránsok visszatérítése gyakorlatilag nem működik és az együttélés pedig egyre nehezebb, hiszen a beáramló migránsok egyre erőszakosabbak."

"Ezt a migrációs paktumot mi nem fogjuk végrehajtani, hiszen nekünk Magyarország az első, és mi szeretnénk megmondani, hogy kivel élünk együtt és ez a paktum gyakorlatilag veszélyeztetné az egész országot, a nemzeti érdekeinket" - hívta fel a figyelmet.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciával kapcsolatban elmondta, hogy a betiltása a kommunista időket idézi.

Azokat nagyon rossz emlékeit hívja elő a kommunista éveknek, amikor úgy tudtak összegyűlni polgárok és polgári célokat megvitatni, hogy előtte bujkálni kellett vagy megtéveszteni Romániában a Securitate embereit - nyilatkozta az erdélyi származású politikus. Hozzátette: 2024-ben az Európai Unió központjában, Brüsszelben betiltanak egy rendezvényt csak azért, mert a részvevők el akarják mondani, hogy fontosak nekik a nemzeti érdekek, a tagállami szuverenitás és a hagyományos keresztény értékek.

"Ez is azt mutatja, hogy valami nagy baj van Nyugat-Európában, azok a marxista ideológiai alapok és eszközök köszönnek vissza, melyekről azt hittünk, hogy rég magunk mögött tudtunk" - emelte ki.

Gál Kinga hangsúlyozta: "a megfélemlítés nem működik, mi nemet fogunk mondani ezután is a háborúra, az illegális migrációra, a genderpropagandára".

Véleménye szerint lesz változás az uniós választások után, "mert véget kell venni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!