Őrizetbe vették a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét a csehek

Sport, 2021.11.30

Őrizetbe vette kedden a morvasziléziai Opavában a cseh rendőrség Vlagyimir Bazanovot, a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét és feleségét. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy a szükséges engedélyek nélkül léptek be Csehországba - közölte a Deník N cseh internetes hírportál.

Bazanovot és feleségét a Csehország-Fehéroroszország női vb-selejtező előtt vették őrizetbe a cseh hatóságok. A mérkőzés egyébként elmaradt, mert a fehérorosz válogatott három tagjának pozitív lett a koronavirustesztje. A Deník N azt írja: Bazanov fontos szövetségese Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezetőnek, és segít neki megőrizni a hatalmat.

A morvasziléziai rendőrség később a lap értesülését megerősítette.

"Megerősíthetjük, hogy rutinellenőrzés során őrizetbe vettünk két idegen állampolgárt, akik az egészségügyi minisztérium óvintézkedéseivel ellentétben tartózkodnak Csehország területén" - mondta újságíróknak Pavla Jirousková, a morvasziléziai rendőrség szóvivője.

A rendőrség neveket nem hozott nyilvánosságra. A Deník N értesülését nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Nem sokkal az őrizetbe vétel után az európai (UEFA), illetve a fehérorosz labdarúgó-szövetség azzal a kéréssel fordult a cseh labdarúgó-szövetséghez, hogy segítsen az őrizetbe vettek szabadon bocsátásában és a helyzet tisztázásában.

A 64 éves Vlagyimir Bazanov 2019-től áll a fehérorosz labdarúgó-szövetség élén, támogatja a Lukasenka-rendszert, ezért több országban tiltólistán van. Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter hétfőn azt nyilatkozta, amennyiben Bazanov Csehországba érkezik, kiutasítják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!