Őrizetbe vettek egy férfit Franciaországban, aki kidobta egy lefejezett hajléktalan fejét az ablakán

Külföld, 2021.02.01

Őrizetbe vettek hétfőn egy férfit a dél-franciaországi Toulonban, miután a lakása ablakából kidobtak egy emberi fejet. A helyszínre kiérkező kommandósok a lakásban megtalálták az áldozat, egy hajléktalan holttestét - közölték rendőrségi források.

Francia rendőrség Hétfő délután fél 3 órakor járókelők riasztották a rendőrséget, miután Toulon belvárosában egy emberi fejet találtak az utcán egy dobozban. Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, az egyik lakóépület harmadik emeleti lakásában egy férfi jelent meg véres kézzel. A fegyvertelen férfi elbarikádozta magát a lakásban, amelynek ajtaját betörték a kommandósok, és bent megtalálták az áldozat holttestét. A kommandósok délután 3 órakor őrizetbe vették a férfit az otthonában. Az első vizsgálatok azt állapították meg, hogy a fejet a lakás ablakából dobták ki az utcára. "Semmi nem utal arra, hogy ez a cselekmény bármilyen terroreseménnyel hozható összefüggésbe" - mondta a nyomozást megindító helyi rendőrség az AFP hírügynökségnek. A források szerint a gyanúsított az előző éjszaka két hajléktalant szállásolt el a lakásában. A rendőrséget riasztották is egy verekedéshez a lakásba. A lefejezett ember az egyik hajléktalan, a másikat még keresi a rendőrség.

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 45 éves, válófélben lévő volt katona, aki haditengerészetnél szolgált.

"Ez a minősíthetetlen cselekmény annak a kifejeződése, amelyet a legszélsőségesebb emberi őrület képes megtenni" - írta Hubert Falco, Toulon város jobboldali polgármestere közleményében. Jelezte azt is, hogy "a barbár cselekményt elkövető férfi indítékai egyelőre nem ismertek".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!