Oroszországban 18 hónapja felmagasabb szinten a feldolgozóipari aktivitás márciusban

Külföld, 2024.04.01

Oroszországban 18 hónapja legmagasabb szintre emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) márciusban részben annak a hatására, hogy öt hónap után először nőttek az új exportrendelések.

Az S&P Global gazdaságkutató intézet hétfőn azt közölte, hogy az index 55,7 pontra nőtt márciusban a februári 54,7 pontról. A mutató növekedése három hónap lassulás után márciusban már a második egymást követő hónapban gyorsult.

A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági teljesítmény romlását, 50 pont feletti értéke pedig gyarapodását jelzi.

A mutató alakulására a legnagyobb hatással a termelési volumen meredek növekedése volt, illetve az, hogy 16 éve legnagobb mértékben nőttek az új megrendelések. Az új megrendelések növekedéséhez részben az új exportrendelések újraindulása is hozzájárult. Márciusban nőtt az orosz cégek termelése, ami a foglalkoztatás bővülésével járt.

Múlt héten ismertetett adatok szerint az év második hónapjában, februárban a hadiipari termelés a vártnál nagyobb mértékben járult hozzá az ipari termelés növekedéséhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!