Párizs "nagyon nyugtalanító jelnek" tartaná a Klubrádió felfüggesztését

Külföld, 2021.02.09

A francia diplomácia keddi állásfoglalása szerint a Klubrádió felfüggesztése "a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából nagyon nyugtalanító jel lenne".

"Nagy figyelemmel követjük a helyzetét ennek a független magyar rádiónak, amely komoly nehézségekbe ütközött a frekvenciára szóló jogosultság megújításának folyamatában" - mondta kedden Agnes von der Mühll francia külügyi szóvivő.

"A sugárzás felfüggesztése nagyon nyugtalanító jel lenne a tájékoztatási és a tájékozódási szabadság, a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából, amely értékekhez Franciaország nagyon ragaszkodik" - hangsúlyozta napi sajtótájékoztatóján a szóvivő az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint. "Felszólítjuk Magyarországot, hogy tartsa tiszteletben európai kötelezettségvállalásait ezen a területen" - tette hozzá.

A Fővárosi Törvényszék ítélete kedden megerősítette, hogy a Klubrádió által használt frekvenciára szóló jogosultság megújítása iránti kérelmet jogszerűen, törvényi kizáró ok miatt utasította el a médiatanács. A Klubrádió hét évre szóló hatósági szerződése a Budapest 92,9 MHz használatára 2014. február 14-étől 2021. február 14-éig tart. A médiatanács a rádió megújítási kérelmét a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően 2020 szeptemberében elutasította.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!