Peking elítélte, hogy Washington kitiltott egy kínai telekommunikációs vállalatot az amerikai piacról

Külföld, 2021.10.28

Kína komoly aggályát és határozott ellenvetését váltotta ki, hogy az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) nemzetbiztonsági okokra hivatkozva visszavonta a China Telecom kínai mobilszolgáltató egyik alvállalatának egyesült államokbeli működési engedélyét, és jelezte is ezeket Washingtonnak - közölte a kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.

Su Jü-ting, a minisztérium szóvivője úgy fogalmazott: az amerikai fél tényszerű megalapozottság nélkül, a nemzetbiztonság fogalmának általánosításával lépett fel a kínai vállalattal szemben. Ez az eljárás a piaci alapelvekbe ütközik, és rontja a két fél közötti együttműködés hangulatát - tette hozzá.

Az engedély megvonását az FCC azzal indokolta: fennáll a veszélye annak, hogy Peking a céget felhasználva lehallgatja, vagy megzavarja az egyesült államokbeli telekommunikációt, valamint kémkedik vagy más, káros tevékenységet folytat. A bizottság hatvan napot adott az amerikai piacon közel húsz éve jelen lévő China Telecom America nevű vállalatnak arra, hogy felfüggessze szolgáltatásait az Egyesült Államokban.

A kínai kereskedelmi tárca szóvivője aláhúzta: Peking meg fogja védeni az Egyesült Államokban működő kínai vállalatok jogait és érdekeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!