TV műsor

Porosenko védelmébe vette az Egyesült Államok kijevi nagykövetét

Külföld, 2019.03.22

Petro Porosenko elnök pénteken védelmébe vette az ukrán főügyésszel szemben a kijevi amerikai nagykövetet, kijelentve, hogy Marie Yovanovitch az Egyesült Államok, illetve Donald Trump elnök képviselőjeként teljes támogatását élvezi.

urij Lucenko ukrán főügyész a Hill amerikai televíziónak adott, szerda este sugárzott interjújában egyebek mellett azzal vádolta meg Marie Yovanovitch nagykövetet, hogy már első találkozásukkor átadott neki egy listát olyan "érinthetetlen személyekről", akik ellen tilos Ukrajnában vizsgálatot indítani. "Szeretnék rámutatni arra, milyen fontos szerepet tölt be Marie Yovanovitch, az Egyesült Államok nagykövete az ukrán-amerikai kapcsolatok előmozdításában. Hangsúlyozom, hogy ő, mint az Egyesült Államok és nagyszerű barátom, Donald Trump amerikai elnök képviselője teljes támogatásomat élvezi" - idézett Porosenko beszédéből az Ukrajinszka Pravda hírportál. Az elnök az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megalapításának 27. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen szólalt fel.

Porosenko hangsúlyozta, hogy Ukrajna partnerei, az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO folyamatosan támogatják Ukrajnát és az ukrajnai reformokat, beleértve a védelmi és a biztonsági szféra, köztük az SZBU megreformálását.

"Szeretném aláhúzni, hogy Ukrajna nagyra értékeli az egyértelmű kétpárti támogatás elvén alapuló stratégiai partnerséget az Egyesült Államokkal. Kapcsolataink Washingtonnal még soha a történelmünk során nem voltak ennyire hatékonyak és érdemiek" - tette hozzá az ukrán elnök.

A kijevi amerikai nagykövetség közleményt adott ki, amelyben Lucenko állítását valótlannak nevezte.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!