TV műsor

Potápi: a sportnak is köszönhetően erős magyar közösségek jönnek létre

Külföld, 2021.06.10

A magyar nemzetpolitika egyik kiemelt területe a sport, hiszen a sportnak is köszönhetően erős magyar közösségek jönnek létre - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az MTI-nek csütörtökön azt követően, hogy Tóthfaluban időkapszulát bocsátottak az épülő tornaterem alapjába.

Az államtitkár kiemelte, hogy a település egy 2019-es kormánydöntéssel kapta meg a sportberuházás lehetőségét. A 350 millió forintból a tornaterem megépítése mellett egy buszt is tudtak vásárolni a közösség számára.

A magyar nemzetpolitika egyik kiemelt területévé vált a sport az elmúlt években Kárpát-medence-szerte, ez látszik a nagy beruházásokból, az épülő sportakadémiákból is - tette hozzá. Potápi Árpád János szerint ezzel egyrészt egészséges életmódra neveljük a fiatalokat, másrészt pedig erős közösségeket hozunk létre. "Amikor pedig a sportolók sikereket érnek el, azt nemcsak önmaguknak, a közösségüknek, hanem az egész magyar nemzetnek a javára érik el" - húzta alá, majd úgy folytatta: "nemcsak sikeres sportolók, sikeres tanulók, hanem büszke magyar emberek nőnek így fel".

Tóthfalut a 19. század elején Tóth József földbirtokos alapította, a magánbirtokán adományozott telkeket hetven családnak, majd iskolát és templomot építtetett. A település pedig elkezdett növekedni, és a mai napig létezik. Itt működik a topolyai labdarúgó akadémia egyik tagozata is, a most épülő tornatermet a sportolók és a helyi iskolások is használni tudják majd, remélhetőleg már jövő ilyenkor - részletezte Potápi Árpád János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!