Putyin 9 százalékos illetményemelést ígért a rendvédelmi alkalmazottaknak

Külföld, 2021.09.28

Kilenc százalékkal nő majd az elkövetkező két év mindegyikében a belügyi és a büntetés-végrehajtási alkalmazottak, valamint az orosz nemzeti gárda tagjainak és más rendvédelmi szervek munkatársainak illetménye - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök egy keddi online gazdasági konferencián.

Mint mondta, ily módon csökkenni fog a katonák és a rendvédelmi alkalmazottak jövedelme között az elmúlt évek során kialakult különbség. Közölte, hogy 2023-tól mindkét kategóriában plusz öt százalékkal meg fogják emelni az illetmény indexálását.

Putyin sürgette, hogy Oroszországban már jövőre indítsanak új programot a szükséglakásokban élők áttelepítésére modern lakásokba, hogy "kihozzák az embereket a nyomornegyedekből".

Ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező években folytatódni fog a nyugdíjemelés, és az indexáláshoz szükséges eszközöket a szövetségi költségvetés magában foglalja. Szorgalmazta, hogy a következő 3 éves büdzséciklusban legyen lehetőség további támogatások kifizetésére, egyebek között egyszeri juttatásokra iskolás gyereket nevelő családoknak, nyugdíjasoknak, katonáknak, kadétoknak és bűnüldöző szervek munkatársainak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!