Putyin kitüntette a Törökországban lezuhant orosz tűzoltógép személyzetét

Külföld, 2021.08.15

Posztumusz Bátorságrenddel tüntette ki vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök annak a tűzoltógépnek a személyzetét, amely szombaton zuhant le Törökországban.

Az orosz védelmi minisztérium Adana környékén leszállás közben hegynek ütközött Be-200-as kétéltű repülőgépén öt orosz katona és három török állampolgár tartózkodott.

A Bátorságrenddel kitüntetett öt orosz tiszt között volt Jevgenyij Kuznyecov ezredes, a haditengerészet pilótája, aki részese volt a tűzoltógép arktiszi berepülésének, egyebek között egy, a Ferenc József földön végrehajtott leszállásnak. Kuznyecov ismert volt Oroszországban amiatt, hogy főszereplője volt a 2016-ban készült az Utánégető, Visszatérés című dokumentumfilmnek, a film egy krími repülőezredről szólt, amely a Szovjetunió széthullása után Ukrajnához került.

A szerencsétlenül járt Be-200-ast július 8-án vezényelték Törökországba az erdőtüzek elleni küzdelem támogatásra. Az orosz katonai tárca szakértői bizottságot küldött a helyszínre a baleset okának tisztázására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!