Putyin kitüntette a védelmi minisztert, a külügyi szóvivőt és az ENSZ-nagykövetet

Külföld, 2020.05.21

Kitüntette Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön az orosz védelmi minisztert, a külügyi szóvivőt és az ENSZ-nagykövetet.

Szergej Sojgunak, a védelmi tárca vezetőjének az államfő a Haza Szolgálatért érdemrend kardokkal ékesített első fokozatát adományozta 65. születésnapja alkalmából.

Becsület érdeméremmel tüntette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivőt, Vaszilij Nyebenyzja ENSZ-nagykövetet és a korábban Kabulban szolgált Andrej Avetyiszján különleges megbízatású nagykövetet. Az indoklás szerint mindhárman az orosz külpolitikai irányvonal érvényesítéséhez való jelentős hozzájárulásukért és a sokéves, lelkiismeretesen ellátott diplomáciai szolgálatért kapták az elismerést.

Putyin két hónappal ezelőtt a Munka Hőse címet és a vele járó aranycsillag-kitüntetést adományozta Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek 70. születésnapja alkalmából, a laudáció szerint az orosz állam és nép előtt szerzett különleges érdemeiért. Lavrov 1994-től egy évtizeden át volt Oroszország ENSZ-nagykövete, a külügyi tárcát 2004 óta vezeti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!