Rendőröket öltek meg fegyveresek Karacsáj- és Cserkeszföldön

Külföld, 2024.04.29

Két közlekedési rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek fegyveres támadók az Oroszországhoz tartozó Karacsáj- és Cserkeszföldön - közölte hétfőn a régió belügyminisztériumának sajtószolgálata.

A tárca közölte, hogy öt támadót a helyszínen likvidáltak. A sebesülteket kórházba szállították, ahol orvosi ellátásban részesítették őket.

A Mara-Ajagji községben szolgálatot teljesítő rendőri egység elleni fegyveres támadásról először vasárnap éjjel adtak ki jelentést orosz hírügynökségek. A karacsáj-cserkesz belügyi beszámoló szerint egy VAZ-2109-es gépkocsiból robbanószerkezetet dobtak a posztoló rendőrök irányába, majd automata fegyverekből tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, az egyik bűnözőn pedig robbanószerkezet lépett működésbe.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) regionális parancsnoksága közölte, hogy a likvidált bűnözőket egy egy héttel korábban, szintén rendőri egység ellen elkövetett fegyveres támadás feltételezett résztvevőiként azonosították. Az április 22-i rajtaütésben két rendőr életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Szolgálati fegyvereiket a támadók magukkal vitték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!