Romániában öt év szabadságvesztésre ítélték korrupció miatt a szociáldemokraták volt kincstárnokát

Külföld, 2021.07.01

Romániában jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték Mircea-Gheorghe Draghici volt szociáldemokrata parlamenti képviselőt, mert a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt kincstárnokaként a párt által kapott állami támogatást magáncélra használta fel.

A legfelsőbb bíróság által csütörtökön közölt ítélet elutasította a vádlott fellebbezését, akit első fokon is öt év szabadságvesztésre ítéltek. A korrupcióellenes ügyészség azzal vádolta meg a baloldali politikust - aki a szintén korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt Liviu Dragnea volt PSD-elnök egyik legközelibb munkatársa volt -, hogy a pártkasszából eltulajdonított 380 ezer eurót, s azt egy olyan ingatlan megvásárlására használta fel, amelyet magának és saját családjának vásárolt.

Az ingatlan félmillió eurót ért, ebből az összegből Draghici 380 ezer eurót a pártkasszából fedezett. A felek tíz évre szóló bérleti szerződést és adásvételi előszerződést is kötöttek 2018-ban ugyanazon a napon.

Az ügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat Draghici ellen, aki 2020 elején kilépett a PSD-ből, miután elindult az ellene folyó bírósági eljárás. Draghici 2008-tól három mandátumon keresztül volt a PSD parlamenti képviselője, egészen 2020-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!