TV műsor

RÖVIDHÍR - Maszol: Az ügyészségre idézték a romániai református püspököket a zilahi Wesselényi kollégium visszaigényléséért

Külföld, 2021.08.24

A zilahi ügyészség vizsgálatot indított Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke, és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) püspöke ellen a zilahi Wesselényi kollégium épületének a visszaigénylése ügyében - közölte kedden a Maszol.ro romániai magyar hírportál.

A Maszol szerint az ügyészség "hivatalból indított" nyomozást, melynek keretében a két egyházi elöljárót okirat-hamisítással, csúszópénz adásával és hamisított okirattal való visszaéléssel gyanúsítják. Csűry István a portálnak elmondta, a kihallgatáson az ügyész "keményen kezdett". Elsősorban egy 1911-ben kiállított okirat felől érdeklődött, amely az erdélyi egyházkerület levéltárában található. Ez az okirat előkerült a református egyháznak visszaszolgáltatott, majd visszaállamosított sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében is. Csűry István szerint az ügyészségi kihallgatás "a hatalom megvillantásának is értelmezhető".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!