RÖVIDHÍR - Mogye-ügy - Marosvásárhelyen készül tájékozódni a román tanügyminiszter az egyetemen belüli román-magyar feszültségről

Külföld, 2019.02.07

Marosvásárhelyen készül tájékozódni a román tanügyminiszter a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetemen (MOGYTTE) belül kialakult román-magyar feszültségekről.

Ecaterina Andronescu egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva tért ki a marosvásárhelyi tanintézet helyzetére. Kijelentette: el fog menni Marosvásárhelyre, hogy a helyszínen tájékozódjon az egyetemen belüli feszültségekről.

"Remélem, hogy a párbeszéd és mindkét oldal megértése elvezet oda, hogy megoldják a (magyar) diákok ügyét, akik román állampolgárok, és akik felé kötelességeink vannak" - jelentette ki a miniszter arra reagálván, hogy a magyar tagozat diákjainak a vizsgajegyeit nem vezetik be az egyetem nyilvántartásába.

Ecaterina Andronescu felidézte: egy korábbi miniszteri mandátuma idején, 2012-ben az ő közvetítésével jutott egyezségre az egyetem magyar tagozata és román vezetése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!