Sakk vk - Berkes és Erdős rájátszást vív, Hoang Thanh Trang kiesett

Külföld, 2021.07.16

Erdős Viktor, Berkes Ferenc és Hoang Thanh Trang is döntetlent játszott a Szocsiban zajló sakk világkupa második fordulójának második mérkőzésén, pénteken, amíg azonban előbbi kettőre rájátszás vár a folytatásban, addig utóbbi ezzel kiesett.

Berkes az iráni Amin Tabatabaeivel, míg Erdős a német Matthias Bluebaummal találkozott, és a felek a kieséses rendszerű torna honlapja szerint a főtábla második fordulójában - az első, csütörtöki mérkőzéséhez hasonlóan - a második felvonás során sem bírtak egymással. A továbbjutásról így esetükben majd a szombati rövidített idejű partik döntenek.

Miután a nőknél Hoang Thanh Trang csütörtökön kikapott az orosz Alisza Galljamovától, a pénteki döntetlen számára a torna végét jelentette.

Pénteken mindhárom magyar játékos a világos bábukat vezette, Erdős mérkőzése a 37., Berkesé a 38., Hoangé a 48. lépésnél ért véget.

Az egyenes kieséses rendszerű világkupa része a világbajnokságra selejtező sorozatnak. A férfiaknál a Szocsiban zajló torna első két helyezettje jut tovább a világbajnokjelöltek közé, míg a nőknél a legjobb három szerez részvételi jogot a jelöltek jövő évi viadalára, amelynek győztese kihívhatja majd a világbajnoki címvédőt.


Eredmények, 2. forduló, 2. parti:

férfiak (a 64 közé jutásért):
Erdős Viktor-Matthias Bluebaum (német) döntetlen

Az állás: 1-1
Berkes Ferenc-Amin Tabatabaei (iráni) döntetlen

Az állás: 1-1

nők (a 32 közé jutásért):
Hoang Thanh Trang-Alisza Galljamova (orosz) döntetlen

Továbbjutott: Galljamova, 1,5-0,5-lel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!