TV műsor

Sakk vk - Berkes és Erdős remizett, Hoang Thanh Trang kikapott

Külföld, 2021.07.15

Erdős Viktor és Berkes Ferenc döntetlent játszott, Hoang Thanh Trang elvesztette a Szocsiban zajló sakk világkupa második fordulójának első partiját csütörtökön.

A kieséses rendszerű torna honlapja szerint a főtábla második fordulójában Berkes sötéttel remizett az iráni Amin Tabatabaei ellen. A magyar nagymesternek ez volt az első partija a tornán, miután a 128 közé játék nélkül került a kedvező sorsolás miatt.

Erdős ugyancsak döntetlent játszott sötéttel, ő a német Matthias Bluebaummal osztozott meg a ponton.

A nőknél Hoang Thanh Trang a sötét bábukat vezetve elvesztette a 32 közé jutásért vívott párharc első partiját az orosz Alisza Galljamova ellen.

A világkupán szereplő egyik játékos koronavírustesztje a nemzetközi szövetség (FIDE) bejelentése szerint pozitív eredményt hozott csütörtökön. A meg nem nevezett sakkozó elhagyta a játékteret és karanténba vonult, míg ellenfelét orvosi vizsgálatoknak vetették alá.

Az egyenes kieséses rendszerű vk része a világbajnokságra selejtező sorozatnak. A férfiaknál a szocsi torna első két helyezettje jut tovább a világbajnokjelöltek közé, míg a nőknél a legjobb három szerez részvételi jogot a jelöltek 2022-es viadalára, amelynek győztese kihívhatja majd a világbajnoki címvédőt.


Világkupa, eredmények, 2. forduló, 1. parti:

férfiak (a 64 közé jutásért):
Matthias Bluebaum (német)-Erdős Viktor döntetlen
Amin Tabatabaei (iráni)-Berkes Ferenc döntetlen

nők (a 32 közé jutásért):
Alisza Galljamova (orosz)-Hoang Thanh Trang 1-0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!