Scalise: Trumpot nem terheli nagyobb felelősség El Pasóért, mint Bernie Sanderst az ellenem elkövetett merényletért

Külföld, 2019.08.11

Donald Trump elnököt nem terheli nagyobb felelősség a texasi El Pasóban elkövetett tömeggyilkosságért, mint Bernie Sanderst az ellenem elkövetett merényletért - hangoztatta Steve Scalise louisianai republikánus képviselő vasárnap a CBS televízió Szemben a nemzettel című, szokásos heti politikai vitaműsorában.

Szavai szerint nincs igazuk azoknak, akik Donald Trump retorikáját okolják a múlt héten a texasi El Pasóban elkövetett lövöldözésért, amelyet Saclise a 2017-ben ellene elkövetett merénylethez hasonlított. Akkor ő volt az áldozat, és Bernie Sanders választási kampányának egyik munkatársa lőtt rá.

A politikus 2017 júniusában republikánus kollégáival baseball-edzésen vett részt, amelyen felbukkant egy fegyveres férfi és lőni kezdett a politikusokra. Scalisét súlyosan megsebesítette, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, majd azt követően is több műtéten esett át. A rendőrséggel vívott tűzharcban életét vesztett elkövetőről, a 66 éves James Hodgkinsonról kiderült, hogy demokrata párti aktivista, a Demokrata Párt elnökjelöltségéért küzdő Bernie Sanders szenátor 2016-os elnökválasztási kampányának önkéntes munkatársa volt. Sanders még a merénylet napján elítélte a lövöldöző "gyűlöletes cselekedetét".

Donald Trump szintén elítélte az El Pasóban - majd az egy nappal később az ohiói Daytonban - elkövetett tömeggyilkosságokat.

Amerikában nincs helyük az ilyen jellegű támadásoknak és általában az etnikai hovatartozás alapján elkövetett támadásoknak - hangsúlyozta Scalise hozzátéve, hogy a felelősség megállapítása "ingoványos terep".

Több demokrata párti politikus és elnökjelölt-aspiráns Donald Trump retorikáját tette felelőssé a texasi mészárlás miatt, kivált azután, hogy a 21 éves elkövető a merénylet előtt interneten bevándorlás-ellenes szövegeket tett közzé, a kihallgatásakor pedig azt mondta a rendőröknek, hogy kifejezetten mexikóiakat akart megölni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!