Shea Bradley-Farrell: a Biden-kormányzat tevékenysége nem az Egyesült Államok érdekeit szolgálja

Külföld, 2023.02.21

A Biden-kormányzat orosz-ukrán háborúval kapcsolatos tevékenysége nem szolgálja az Egyesült Államok érdekeit - erről beszélt Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő, a Counterpoint Institute vezetője az Alapjogokért Központ rendezvényén Budapesten, kedden.

Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő az Alapjogokért Központ rendezvényén A "Magyarországról: A szabadság utolsó európai fellegvára" elnevezésű rendezvényen az amerikai szakember kiemelte: hisz az ukránok szuverenitásában, de nem gondolja, hogy az Egyesült Államok érdeke lenne "Putyint Kína karjaiba lökni". Nem jó a konfliktus szítása, kiszélesítése, elhúzódó háború várható, hiszen az oroszok "nem fognak leállni".

Ugyanakkor a szakember kiemelte azt is, hogy Donald Trump elnöksége idején nem történhetett volna meg a Krím elfoglalása, de Barack Obama elnöksége idején megtörtént, s nem tört volna ki az orosz-ukrán háború sem.

Shea Bradley-Farrell beszélt arról, hogy számára mindig Amerika volt az első, ahogy Orbán Viktor számára Magyarország az első.

A magyarok kiállnak azért, amiben hisznek, harcosan, de kedvesen. Orbán Viktor bátorítást ad a nemzeti szuverenitás kérdésében, Magyarország megtartja szuverenitását, kiáll az érdekiért, és ez jó - fűzte hozzá.

Magyarország ezer éve küzd a szabadságáért, a magyarok határozottan ragaszkodnak a szuverenitásukhoz, meg akarják tartani az identitásukat. Egy generációval ezelőtt az Egyesült Államokban is megvolt a hazaszeretet, ma ezt újra kell építeni. Az Egyesült Államokban sok mindennel "küszködünk, hamar dühösek lesznek az emberek" - mondta Shea Bradley-Farrell.

Orbán Viktor 12 pontjából az amerikai szakember azt emelte ki, mely szerint a legfontosabb, hogy "játsszunk a saját szabályaink szerint". Nem szabad félni attól, hogy hitünk szerint cselekedjünk. A hit nagyon fontos. Az Egyesült Államokban támadás alatt áll az Istenbe és a családba vetett hit, sokan feladták Istenbe vetett hitüket, az ország elvesztette társadalmi egyensúlyát - figyelmeztetett Shea Bradley-Farrell.

Kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy a nacionalizmus nem csak Magyarországnak, de Európának is fontos. Sokan összemossák az önkényuralmat a nacionalizmussal, de itt nem erről van szó, hanem hazaszeretetről - mutatott rá Shea Bradley-Farrell.

Kérdésre válaszolva elmondta: álláspontja szerint egy konzervatív amerikai kormányzat képes lenne változtatni az orosz-ukrán háború menetén.

Shea Bradley-Farrell kiemelte: óriási megtiszteltetés, hogy az Alapjogokért Központ munkatársa lehet, ezzel egy motiváló szövetség, barátság jött létre.

A rendezvényen Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta: az intézet nemzetközi építkezése "turbó fokozatba kapcsolt", nem csak Európában, de a transzatlanti területen is. Shea Bradley-Farrell az első külföldi vendégkutatójuk, aki a központtal közösen a magyar politikai viszonyokról szóló könyvet ír az amerikai közönségnek.

Szánthó Miklós kiemelte: az Egyesült Államok nem csak Joe Biden, David Pressman és a Demokrata Párt. Magyarországnak az Egyesült Államokban is vannak barátai: józan konzervatívok, akik egyetértenek abban, hogy háború helyett békére, hidegháború és tömbösödés helyett együttműködésre van szükség, és tisztában vannak a balliberális hálózatok gerilla hadviselésével, "soft power" eszközeivel.
(MTI)

Galériánk

Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő az Alapjogokért Központ rendezvényén Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő az Alapjogokért Központ rendezvényén Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő az Alapjogokért Központ rendezvényén Shea Bradley-Farrell amerikai külpolitikai, nemzetbiztonsági szakértő az Alapjogokért Központ rendezvényén
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!