Spanyolországban tíz évvel ezelőtti szintre csökkent a munkanélküliség a harmadik negyedévben

Külföld, 2018.10.25

Spanyolországban tíz évvel ezelőtti szintre csökkent a munkanélküliség az idei harmadik negyedévben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön.

A hivatal által végzett aktív népesség felmérés (EPA) szerint a július és szeptember közötti időszakban a munkanélküliségi ráta 14,55 százalék volt, a mutató 2008 vége, azaz a gazdasági válság kezdete óta nem volt ilyen alacsony a dél-európai országban.

A munkanélküliek száma a harmadik negyedévben 164 ezerrel csökkent, ami 0,73 százalékkal kevesebb az előző negyedévhez képest. Számuk összesen 3,3 millió az INE kutatása szerint.

A vizsgált időszakban a foglalkoztatottak száma 184 ezerrel, 0,95 százalékkal nőtt a második negyedévhez viszonyítva, és elérte a 19,5 milliót.

A spanyol statisztikai hivatal adatai szerint a spanyol munkanélküliségi ráta 15,3 százalék volt a második negyedévben, ami 1,4 százalékpontos csökkenést jelent az első negyedévhez viszonyítva.

A spanyol kormány múlt hétfői tájékoztatása szerint erre az évre 15,5 százalékos munkanélküliségi ráta várható a tavalyi 16,5 százalék után, jövőre pedig 13,8 százalékkal számolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!