Szakértő: az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról

Külföld, 2022.05.14

Az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról - mondta a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában, arra utalva: egybevág a nemzetközi gyakorlattal az, hogy Magyarországon a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd.

Boros Bánk Levente közölte, hogy a titkosszolgálati munka két fontos ága a hírszerzés és az elhárítás. Utóbbi feltárja a nemzetbiztonsági kockázatokat, megelőzi, hogy kívülről beavatkozzanak Magyarország ügyeibe.

Az elemzési igazgató azt mondta, hogy a mostani átalakítás technikai. Végeredményben a titkosszolgálatok bármilyen formáját a kormány, a miniszterelnök irányítja, hozzá kell eljutniuk az információknak.

Boros Bánk Levente kiemelte, hogy az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról. Ez jó párhuzam, ezt követi a mostani magyarországi döntés - fogalmazott.

Az elemzési igazgató megjegyezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában ellenzéki képviselők is ülnek, és ők minden információhoz hozzájuthatnak a titkosszolgálatok működéséről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!