Szerb napilap: ismét megkísérlik eladni a Tanjug hírügynökséget

Külföld, 2018.10.01

A szerb állam ismét megpróbálja privatizálni a Tanjug hírügynökséget, amely már három éve ismeretlen jogalap szerint működik - írta nem hivatalos forrásból szerzett értesülése alapján a Danas című belgrádi napilap hétfőn.

A Tanjug szerb állami hírügynökség 2015. október 31-ével hivatalosan megszűnt, az akkori tájékoztatás szerint akkor elkezdődött a cégregiszterből történő törlésének a folyamata is. Ez azonban a mai napig nem történt meg, és hivatalosan nem lehet tudni, hogy milyen finanszírozásból működik már három éve a hírügynökség.

2015-ben a Tanjugnak 180 dolgozója volt, mára a számuk megfeleződött.

Az állam korábban az 1943-ban alapított állami hírügynökség 100 százalékát kínálta eladásra, és 760 ezer euróért lehetett volna megvásárolni, jelentkező azonban nem akadt.

A Danas információi szerint az ismételt privatizációs kísérletről Suzana Vasiljevic, a kormány médiával történő együttműködésért felelős csapatának vezetője beszélt egy múlt pénteki találkozón, amelyen az is elhangzott, hogy voltaképpen csak a Tanjug márkanevet adják el, a hírügynökségnek ugyanis már nincsen sem saját vagyona, sem ingatlanja.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy hogyan akar eladni az állam egy olyan céget, amely hivatalosan már három éve nem létezik - írta a Danas.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!