Szijjártó: a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről kötött megállapodást Magyarország és Bosznia-Hercegovina

Külföld, 2021.10.19

A minősített adatok Magyarország és Bosznia-Hercegovina közötti cseréjéről és kölcsönös védelméről írt alá megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Selmo Cikotic boszniai nemzetbiztonsági miniszterrel - jelentette be Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kedd este.

Jelezte, hogy a megállapodást a bécsi migrációs konferencián írták alá, ahol közös beszélgetőpanelben vett részt a boszniai miniszterrel és Nótisz Mitarákisz görög bevándorlási és menekültügyi miniszterrel.

Selmo Cikotic megköszönte, hogy Magyarország újabb két évre vállalta a NATO kapcsolattartó nagykövetségi szerepet, "és azt is, hogy mindig korrekt hozzáállást tanúsítottunk Bosznia-Hercegovina vonatkozásában" - írta Szijjártó Péter. Leszögezte: "Érdekünk az ország békéje és stabilitása, ehhez továbbra is minden támogatást megadunk, és természetesen fenntartjuk jelenlétünket az EU katonai missziójában".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!