Szijjártó Péter: rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával

Külföld, 2021.06.21

Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóján.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva arra reagált, hogy München polgármestere szivárványszínű kivilágítást javasolt a Németország-Magyarország június 23-i Európa-bajnoki mérkőzésnek otthont adó stadionban. A kezdeményezés - és a müncheni városi tanács az azzal egyetértő mind a hat frakciója - a tolerancia és egyenlőség melletti kiállásnak adna hangot.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a kivilágítás követelésében egyértelműen az a szándék mutatkozik meg, hogy a politikát belekeverjék a sport világába, "hiszen mindenki tudja, miről van szó".

"Mi Magyarországon a magyar gyerekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt, és ez ellen Nyugat-Európában most ágálnak" - fogalmazott.

Törekvésüknek olyan formában is hangot akarnak adni, hogy egy sporteseménybe, melynek semmi köze a nemzeti törvényhozáshoz, bele akarják vinni a politikát - mondta. A sportnak és a politikának az összekeverése rendkívül káros, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz. Ha valakik, akkor a németek ezt egészen biztosan jól tudják - tette hozzá Szijjártó Péter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!