Szíria - Az oroszok többsége véget vetne a katonai beavatkozásnak

Külföld, 2019.05.06

    Moszkva, 2019. május 6., hétfő (MTI)  - Az oroszok 55 százaléka szerint Moszkvának be kellene szüntetnie katonai műveleteit Szíriában - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra hozott felméréséből.

Ez 6 százalékpontos növekedést jelent a 2017 augusztusában mért értékhez képest. Mindössze a megkérdezettek 30 százaléka támogatta a beavatkozás folytatását.

A válaszadók több mint egyharmada, 37 százaléka vélekedett úgy, hogy a szíriai konfliktus egy "új Afganisztánná" fajulhat Oroszország számára (tavalyelőtt nyáron még 32 százalék vélekedett így). 50 százalék szerint egy ilyen forgatókönyv megvalósulása kevéssé valószínű.

A Szíria ügyében folytatott orosz politikát a felmérésbe bevont személyek 51 százaléka támogatta, 35 százaléka viszont elutasította.

A közvélemény-kutatás, amelyet egy 1625 fős országos reprezentatív mintán, személyes megkérdezéssel végeztek el, megállapította, hogy az Szíria iránt érdeklődő oroszok részaránya egy év alatt 86 százalékról 61 százalékra esett vissza. Mindemellett csak 13 százalék kíséri komoly figyelemmel az ottani eseményeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!