Szlovák elnökválasztás - Szakértő: színes értékkoalíció áll Caputová mögött

Külföld, 2019.03.31

Kollai István, a Corvinus Egyetem adjunktusa szerint színes értékkoalíció áll Zuzana Caputová mögött, aki a szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján jelentős előnnyel nyerte a szlovák elnökválasztást.

Kollai István az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta: a szlovák kampányt a kormány körüli korrupció határozta meg. A kormányellenes erők már korábban felsorakoztak Caputová mögé, de támogatják az unióbarát erők, sőt konzervatívok is - tette hozzá.

A magyarok helyzetét érintően Kollai István azt mondta: a szlovák liberalizmus emberi jogi szempontból támogatja a különböző közösségeket, de az autonómia-építés már nem szokott terítékre kerülni. Ugyanakkor megjegyezte azt is, Caputová körül vannak olyan magyar értelmiségiek, akik hatással lehetnek a gondolkodására.

Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje a szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága alapján jelentős előnnyel megnyerte az ötödik közvetlen szlovák elnökválasztás szombati, második, döntő fordulóját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!