Szlovén belügyminiszter: a gyenge jogszabályok miatt növekszik a pedofil bűncselekmények száma

Külföld, 2021.07.02

A jelenleg érvényes jogszabályok nem eléggé szigorúak, ami lehetővé teszi a legvisszataszítóbb bűncselekmények, a gyerekekkel szembeni visszaélések számának növekedését - jelentette ki Ales Hojs szlovén belügyminiszter pénteken Ljubljanában külföldi újságíróknak nyilatkozva.

Ales Hojs abból az alkalomból tartott tájékoztatót, hogy július elsejétől hat hónapon át Szlovénia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét.

A belügyminiszter hangsúlyozta: a gyerekekkel szembeni visszaélés az egyik legelítélendőbb bűncselekmény, visszaszorításához több erőfeszítésre van szükség.

"Nem értek egyet a személyiségi jogokra hivatkozó ellenvetésekkel, és azokkal az érvekkel sem, hogy sok esetben lehetetlen felderíteni az ilyen cselekmények elkövetőit" - fogalmazott.

Európának át kell gondolnia az adatvédelemre vonatkozó szabályozást, és határozott lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy fel lehessen deríteni a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket - mondta.

Szlovénia sürgeti, hogy az Európai Bizottság minél hamarabb tegyen javaslatot jogszabály elfogadására az ilyen visszaélések megakadályozására. Ennek előmozdítása érdekében a szlovén elnökség miniszteri szintű konferenciát tervez az év második felében - tette hozzá a belügyminiszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!