Tanácsokkal látta el a CNN műsorvezetője a bátyját, Andrew Cuomo New York-i kormányzót, hogyan kezelje a szexuális zaklatási vádakat

Külföld, 2021.05.20

Chris Cuomo, a CNN amerikai hírtelevízió műsorvezetője az év elején, több konferenciahívás alkalmával, tanácsokkal látta el a bátyját, Andrew Cuomo New York-i demokrata kormányzót, hogyan kezelje az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakat - számolt be csütörtökön a The Washington Post című amerikai napilap.

A lap a konferenciahívásokon részt vevő, nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva azt írta: Chris Cuomo többször beszélt a kormányzóval, vezető munkatársával, ügyvédjeivel és kommunikációs csapatával. A cikk szerint a CNN műsorvezetője azt tanácsolta bátyjának, hogy "legyen dacos, ne mondjon le és hivatkozzon az eltörlés-kultúrára (cancel culture), amikor a vádakkal kapcsolatos kérdésekre válaszol."

Andrew Cuomót az év eleje óta legalább hét nő vádolta meg azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett nekik, vagy "illetlenül" érintette meg őket. Cuomo kormányzó a kezdetektől tagadta az ellene felhozott vádakat, de elnézést kért, ha - ahogy fogalmazott - akaratlanul kellemetlen helyzetbe hozott néhány nőt. A demokrata politikus ügyét Letitia James, New York-i legfőbb ügyész vizsgálja.

A The Washington Postnak Rich Azzopardi, a kormányzó szóvivője is megerősítette, hogy valóban megtörténtek ezek a beszélgetések a két Cuomo között. "Volt néhány telefonbeszélgetés, barátokkal és tanácsadókkal, akik tanácsokkal látták el a kormányzót" - fogalmazott Azzopardi.

A lapnak a CNN elismerte, hogy Chris Cuomónak "nem kellett volna a bátyja PR-tanácsadójaként tevékenykednie". A televíziós társaság - utalva az összeférhetetlenségre - úgy reagált: "helytelen dolog bekapcsolódni azokba a beszélgetésekbe, amelyekben a kormányzó munkatársai vesznek részt. Ezt Chris is elismeri. A továbbiakban nem vesz részt ilyen beszélgetésekben". A CNN ugyanakkor közölte, hogy nem vonják fegyelmi eljárás alá műsorvezetőjüket.

Chris Cuomo és a CNN is több kritikát kapott az elmúlt hónapokban, legfőképpen a koronavírus-járvány idején a bátyjával, Andrew Cuomóval készített riportok miatt. A kritikák felerősödtek, amikor kiderült, hogy a műsorvezető és a Cuomo-család többi tagja is soron kívüli teszteléseken vett részt a pandémia elején.

A zaklatási botrányokat megelőzően februárban egy szövetségi vizsgálat is indult Andrew Cuomo ellen. Azzal gyanúsítják a demokrata politikust és kollégáit, hogy adatokat titkoltak el a nyilvánosság elől a New York államban lévő idősotthonokban történt - koronavírus okozta - halálesetek számával kapcsolatban. A kormányzó egyik hivatali munkatársa korábban beismerte: azért kozmetikázták az adatokat, mert attól féltek, hogy azt a republikánusok és Donald Trump elnök felhasználja ellenük és az egész Demokrata Párt ellen.

Korábban sajtójelentések arról is beszámoltak, hogy a magánkézben lévő idősotthonok tulajdonosai közül néhányan hozzájárultak a kormányzó korábbi választási kampányához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!