Tel-Aviv központjában két embert megsebesített egy merénylő

Terrorizmus, 2023.03.09

Tel-Aviv belvárosában két huszonéves fiatalt megsebesített csütörtök este egy merénylő, akit a környéken tartózkodó izraeli rendőrök meglőttek, és életveszélyesen megsebesítettek - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet csütörtökön. Megerősítette a történteket Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter is.

A támadást Tel-Aviv központjában, a Dizengoff utcában, egy vendéglő mellett követték el: a támadó rálőtt két húsz év körüli vendégre, s egyiküket közepesen, másikukat enyhén megsebesítette.

A közelben tartózkodó két rendőr tűzpárbajt indított a merénylővel, és a sebesülteket ellátó Ichilov kórház beszámolója szerint a nyakán életveszélyesen meglőtték őt.

Szemtanúk szerint mintegy nyolc lövés dördült el a belvárosi szórakozóhelyek közelében, zűrzavar keletkezett, s az emberek menekülni kezdtek a környékről. A gyorsan kiérkező mentők később a két meglőtt áldozatot, három sérültet és az eltalált lövöldözőt kórházba szállították.

A rendőrség szerint terrortámadás történt, és Itamár Bengvír is súlyos merényletről tett említést közleményében, gratulálva a rendőröknek, amiért több emberéletet megmentettek.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrormerénylet, akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd többórás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!