Tizenhat holttestre bukkant a parti őrség Tajvannál

Külföld, 2023.03.29

Tizenhat holttestet talált a tajvani parti őrség a sziget nyugati részén, illetve a parthoz közeli vizeken és egy szélerőmű platformján március folyamán - közölte a helyi média szerdán a parti őrséget idézve.

A hatóságok azt gyanítják, hogy az áldozatok vietnami migránsok, akiket embercsempészek dobhattak a vízbe. Egyelőre két holttestről tudták bizonyossággal megállapítani, hogy vietnami férfiak. Tajpejben már tájékoztatták az ország képviseleti irodáját.

A helyi ügyészség munkatársai megkezdték a vizsgálatukat, az illetékes hatóságok már korábban elindították a nyomozást az ügyben.

A TVBS helyi televízió már március 7-én hírt adott egy férfi holttestének megtalálásáról a tajcsungi kikötőhöz tartozó szélerőmű platformján. A halál okát hivatalosan azóta sem közölték, de a hatóságok beszámolója szerint az első felfedezést követő két hétben a járőrök további félmeztelen férfiak és nők holttesteire bukkantak a Tajcsung és Kaohsziung közötti partszakaszon, illetve Jünlin és Tajnan térségében.

A parti őrség szerint az érintett időszakban a parti radarok semmilyen gyanús cselekményt nem észleltek és nem jeleztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!