Tizennégy éve illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban Paul Pelosi támadója

Külföld, 2022.11.04

Már 2008 óta illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban az a férfi, aki múlt héten kaliforniai otthonában megtámadta s bántalmazta Paul Pelosit, az amerikai Képviselőház elnökének férjét.

A belbiztonsági minisztérium (DHS) szerdán adott tájékoztatást arról, hogy David DePape kanadai állampolgár kitoloncolás elé néz, amiről az amerikai bevándorlási hatóság (ICE) hivatalos szándéknyilatkozatot küldött a társhatóságoknak. A kitoloncolás ugyanakkor nem érinti a vád- és büntetőeljárást.

A szövetségi hatóságok adatai szerint DePape 2008 márciusában lépett be az Egyesült Államokba Mexikó felől San Ysidro határátkelőnél, féléves tartózkodásra feljogosító kanadai turistaútlevéllel, majd Kalifornia államban telepedett le.

A 42 éves férfi október 28-án otthonában támadta meg egy kalapáccsal Nancy Pelosi házelnök férjét. A férfi rendőrségen tett vallomása szerint elsődleges célpontja a politikus volt, és erre utalt vallomásában Paul Pelosi is, aki szerint a támadó azt kiabálta, hogy "Hol van Nancy?".

DePape ellen testi sértés, gyilkossági kísérlet, emberrablási kísérlet miatt emeltek vádat.
Első bírósági meghallgatásán nem ismerte el bűnösségét az ellene felhozott vádakban. Ha az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találja, összesen 13 év börtönre ítélhetik.

A támadás során súlyos fejsérülések érték Paul Pelosit, akit csütörtökön - hat nap után - kiengedtek a kórházból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!