Több ezren ünnepelték Sepsiszentgyörgy főterén a kupagyőztes futballcsapatot

Külföld, 2022.05.21

Több ezren ünnepelték péntek délután Sepsiszentgyörgy főterén a Sepsi OSK labdarúgócsapatot, mely csütörtök este a Voluntari legyőzésével elhódította a Román Kupát.

A kupagyőztes Sepsi OSK játékosait köszöntötték a szurkolók Sepsiszentgyörgyön A játékosokat és a szakmai stábot, valamint a klub vezetését a turisták szállítására szolgáló Sepsi Tour kisvonat vitte körbe a városban, hogy megérkezzenek a kupával a főtérre, ahol összegyűlt az ünneplő tömeg.

Antal Árpád polgármester köszönetet mondott minden székelyföldinek, aki csütörtökön Bukarestben szurkolt a csapatnak. Hozzátette: a fővárosban sikerült megmutatni, hogy erős közösség áll az együttes mögött. Úgy vélte: Diószegi László klubtulajdonos egy évtizeddel ezelőtti álma mára az egész régió álmává vált.

"Mutassuk meg a román barátainknak, hogy jobbak vagyunk erősebbek vagyunk, civilizáltabbak vagyunk!" - biztatta az ünneplő tömeget a polgármester.

Diószegi László elmondta: 2011-ben, amikor elindította a klubot, csak arról álmodott, hogy öt éven belül a másodosztályba vezesse, "azután pedig lesz, ami lesz".

"De mi nyakas székelyek vagyunk, megmutatjuk, hogy nem elégedünk meg a második ligával, mindig elsők akarunk lenni" - tette hozzá. A klubtulajdonos kijelentette: a Sepsi OSK lassan európai klubbá válik, az európai együttesek azonban még nem tudják, hogy a székelyföldi csapat idén nemcsak statisztának megy a Konferencia-ligába.

Cristiano Bergodi vezetőedző köszönetet mondott mindazoknak, akik elkísérték Bukarestbe a gárdát, és fergeteges hangulatot teremtettek a Giulesti stadionban.

Ezt követően egyenként szólították a színpadra a játékosokat és a stáb tagjait, akik nevét hosszasan skandálta a közönség. A játékosok némelyike a gyermekével a kezében lépett a pódiumra.

Az este folyamán a székelyudvarhelyi Transylvanium együttes koncertezett a főtéren, a városvezetés pedig estére tűzijátékot ígért az ünneplő tömegnek.
(MTI)

Galériánk

A kupagyőztes Sepsi OSK játékosait köszöntötték a szurkolók Sepsiszentgyörgyön A kupagyőztes Sepsi OSK játékosait köszöntötték a szurkolók Sepsiszentgyörgyön A kupagyőztes Sepsi OSK játékosait köszöntötték a szurkolók Sepsiszentgyörgyön A kupagyőztes Sepsi OSK játékosait köszöntötték a szurkolók Sepsiszentgyörgyön
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!