Több mint kétszáz határsértőt feltartóztattak, huszonegyet kitoloncoltak a román hatóságok

Külföld, 2023.04.24

Összesen 209 határsértőt tartóztattak fel a román határőrök április 21-23-án a román-magyar határszakaszon, miközben 21 külföldi állampolgárt kitoloncoltak Romániából - közölték hétfőn a román hatóságok.

A román határrendészet közleményében azt írta, Bihardiószeg térségében április 21-én 82 külföldi állampolgárt találtak több járműben, akik nem tudták megindokolni tartózkodásuk okát a román-magyar határ közelében. A 20 és 40 év közötti, indiai, bangladesi és pakisztáni férfiak legálisan érkeztek Romániába.

Bors térségében öt pakisztáni férfira bukkantak a román határőrök 500 méterre a határvonaltól, ellenük határsértési kísérlet gyanújával indítottak eljárást.

Az Arad megyei Tornya határátkelőnél egy Lengyelországban bejegyzett kamionban találtak 12 határsértőt. A nyolc nepáli és négy egyiptomi férfi a rakomány között rejtőzött el, amellyel az ukrán sofőr Ausztriába tartott.

A Nagylak II határátkelőnél egy román gépkocsiban találtak elrejtőzve két pakisztáni férfit.

Borsnál a határvonaltól alig száz méterre tartóztattak fel 21 határsértőt, ők gyalogosan próbáltak átkelni a zöld határon. A bangladesi, pakisztáni és afganisztáni férfiak szintén legálisan érkeztek Romániába.

A hétvégén a román hatóságok 21 külföldi állampolgárt kitoloncoltak Romániából. A 14 bangladesi, hat pakisztáni és egy török állampolgár az aradi menekültszálláson volt hatósági felügyelet alatt, 19-nek közülük határsértés gyanúja miatt kellett elhagynia Romániát - írta a bevándorlási hivatal tájékoztatása alapján az Agerpres.

A 21 és 45 év közötti férfiak a kolozsvári repülőtéren keresztül távoztak, ahova a bevándorlási hivatal rendőreinek kíséretében érkeztek. Egy és öt év közötti időszakra tiltották ki őket Romániából.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!