Többen életüket vesztették Kalifornia közelében egy hajóbalesetben

Külföld, 2023.03.12

Kalifornia partjainál legkevesebb nyolc ember meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy embercsempész hajó - közölték vasárnap a hatóságok.

A hajótörés szombat este történt San Diego közelében, Kalifornia déli részén, a Blacks Beach partszakaszon.

A parti őrség és a San Diegó-i tűzoltóság egységei vasárnap reggelig nyolc holttestet találtak és még legkevesebb hét eltűntet kerestek. A munkát nehezítette a köd, amely akadályozta, hogy a kutatást helikopterekről folytassák.

Richard Brahm, a parti őrség illetékese közölte, hogy két kisebb méretű motoroscsónak közelítette meg a partot szombaton késő este, amikor az egyik a nagy hullámokban felborult. A mentőket a másik hajón utazó egyik nő riasztotta, aki arról számolt be, hogy a balesetet szenvedett hajón legkevesebb 15-en voltak.

A San Diegó-i tűzoltóság közlése szerint szombaton éjfél körül kapták a riasztást, de a gyorsan kivonuló mentők a baleset helyszínét a magas dagály miatt nehezen érték el.

A mentésbe a parti őrség és a tűzoltóság mellett bekapcsolódott a szövetségi határőrség és a helyi rendőrség is.

Egyelőre nincs hír a másik hajó utasainak sorsáról, és az áldozatok állampolgárságáról sem adtak információt. A hatóságok vasárnap a későbbi órákra sajtótájékoztatót ígértek, de a feltételezések szerint illegális bevándorlókat szállítottak a járművek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!