TV műsor

Tokió 2020 - A CAS elutasította Thaiföld fellebbezését, súlyemelői nem indulhatnak az olimpián

Külföld, 2021.04.20

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Thaiföld fellebbezését, így az ázsiai ország súlyemelői nem lehetnek ott a tokiói olimpián. A sportági világszövetség (IWF) honlapján ismertette és üdvözölte a CAS határozatát.

A thai szövetség jogi úton próbálta meggátolni annak a tavaly áprilisi határozatnak az érvényesülését, amellyel az IWF a doppingesetek kirívóan magas száma miatt eltiltotta az ország versenyzőit a nyári ötkarikás játékokon való indulástól. A CAS mostani döntése nyomán érvényben maradt a mellékbüntetés is, amellyel az IWF 200 ezer dollár megfizetésére kötelezte thaiföldi tagszervezetét.

A 2018-as türkmenisztáni világbajnokságon kilenc thai súlyemelő - köztük két olimpiai bajnok - bukott meg tiltott szer használatával, emiatt az IWF az ország tagságát három évre felfüggesztette. Thaiföld súlyemelősportját 2011-ben hasonló mértékű botrány rázta meg, akkor hét tinédzserkorú lánynak lett pozitív a tesztje, és doppinggal rajtavesztett egy versenyzője a 2018-as ifjúsági olimpián is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!