Tokió 2020 - Megnyert bronzéremről beszélnek a férfi kardválogatott tagjai

Külföld, 2021.07.28

Bár csalódottak voltak az elődöntős vereség miatt, megnyert bronzéremről beszéltek a magyar férfi kardválogatott tagjai és Decsi András edző azt követően, hogy az együttes a helyosztón 45-40-re legyőzte a németeket a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián.

Tokió 2020 - Vívás - Bronzérmes a magyar kardcsapat Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában végeztek dobogós helyen - a másodikon - a magyarok.

"Jó kis játszma volt, hogy az elvesztett elődöntő után összekapjam magam. Nagy csapatmunka a mai teljesítményünk. Mindenkinek köszönjük, aki otthonról szurkolt nekünk!" - nyilatkozott Szatmári András.

A csereember Gémesi Csanád remekült szállt be a csapatba, a bronzmeccsen nagyszerűen és rendkívül koncentráltan vívott.

"A páston kívül én nagyon barátságos ember vagyok, de itt nincs helye a barátságnak. Itt gyilkolni kell, itt van egy ellenfél, akit szét kell csapni. Az utóbbi időben nekem jól megy a németek ellen, jól fel tudtam készülni belőlük és általában megvertem őket" - mondta a 34 éves gödöllői kardozó, aki első olimpiáján szerepelt.

A négy vívó közül a legfeszültebbnek Szilágyi Áron tűnt az úgynevezett vegyes zónában, bár egy apró mosolyt azért az ő arcán is fel lehetett fedezni.

"Nem nagyon tudok beszélni az utolsó asszóról. Sajnos teljesen ötlettelenül és kábán mentem fel a pástra, amit nem nagyon tudok hova tenni, mert előtte végig jól sikerült összpontosítanom. Az egész csapat dominált és uraltuk a mérkőzést, talán pont ezért történt, ami történt. Nem akartam elrontani" - fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok.

Társai azt mondták, ők teljesen biztosak voltak Szilágyiban, nem volt kérdés számukra, hogy megnyeri az összecsapást.

"Az elvesztett elődöntő után kimondtuk a triviálist, hogy meg kell nyernünk a bronzérmet. Sikerült, és ennek nagyon örülünk. Ez egy megnyert bronzérem" - tette hozzá Szilágyi.

Decsi Tamás is azt mondta, hogy az egyik szeme sír az elvesztett elődöntő miatt, de a másik nevet, mert sikerült megszerezni a harmadik helyet, és megvan az olimpiai érem.

"Ezért jöttünk. Titkon mindannyiunknak az aranyérem lebegett a szeme előtt, de az olimpiai érem az érem" - fogalmazott.

Bátyja, a válogatott vezetőedzője, Decsi András láthatóan meghatódott a németek elleni siker után.

"Érmet szerettünk volna szerezni, lehetőleg minél fényesebbet. Az elődöntőben nagyon közel voltunk a sikerhez, ennél talán nem is lehet közelebb lenni, és csalódottak voltunk, hogy nem vívhatunk döntőt. Ez volt a terv, de elég hamar túl kellett magunkat tenni ezen, hiszen azt a teljesítményt, amelyet a srácok az elmúlt években nyújtottak, meg kellett koronázni egy olimpiai éremmel - értékelt a szakember. - Mindent meg kellett tenni azért, hogy úgy tudjanak felállni a pástra az utolsó mérkőzésen, hogy megszerzik az érmet."

Decsi András kiemelte: előre eltervezték, hogy Gémesi is szóhoz jut, Szilágyi befejező ember szerepét pedig úgy jellemezte, hogy ez egy felelősségteljes, nehéz pozíció.

"Hosszú évek óta ő a befejező emberünk, nálunk ez egy olyan poszt, amit ki kell érdemelni, viszont nagyon nagy felelősséggel is jár. Most olyan volt a helyzet, hogy nagyon vezettünk, így kellett befejeznie, de ilyenkor is jöhetnek olyan hullámvölgyek, amelyekből nehéz kimászni és nehéz megtörni a rossz ritmust. Szerintem ez is az ő nagyságát bizonyítja, hogy ebbe nem rokkant bele a páston, hanem képes volt fordítani egyet a keréken, és aztán győztesen levonulni" - méltatta Szilágyi Áront a szakember.
(MTI)

Galériánk

Tokió 2020 - Vívás - Bronzérmes a magyar kardcsapat Tokió 2020 - Vívás - Bronzérmes a magyar kardcsapat Tokió 2020 - Vívás - Bronzérmes a magyar kardcsapat Tokió 2020 - Vívás - Bronzérmes a magyar kardcsapat Tokió 2020 - Vívás - Bronzérmes a magyar kardcsapat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!