Torna-vb - Mikulak és Dos Santos kapta a különdíjat

Külföld, 2019.10.12

A férfiaknál az amerikai Samuel Mikulak, a nőknél pedig a francia Mélanie de Jesus dos Santos kapta a legelegánsabb gyakorlatért járó különdíjat a Stuttgartban zajló olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.

Az indoklásban szerepel, hogy az Elegancia-díj nyertesei azok lehetnek, akiknek az egyéni összetett döntőben bemutatott valamelyik gyakorlatára jellemző a szépség, a kecsesség, a mozgásharmónia és az elegancia, vagyis olyan érzelmi vonzerőt közvetít, amely túlmutat a magas technikai értéken. Az elismeréssel a kitűnő előadásmód mellett a sportszerűséget is jutalmazzák.

A két tornásznak a díjat egy négytagú zsűri ítélte oda, amelynek tagja volt Vatanabe Morinari, a nemzetközi szövetség elnöke, Rainer Eckert, a Longines németországi márkamenedzsere, valamint a világbajnokság két nagykövete, a román Catalina Ponor és a német Fabian Hambüchen.

Samuel Mikulak elmondta, csalódott, amiért csupán hetedik lett egyéni összetettben, de ez a díj némi vigaszt jelent számára, és azt mutatja, hogy méltányolták a teljesítményét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!