Török offenzíva - Amerikai és szíriai hivatali partnerével tárgyalt az orosz vezérkari főnök

Külföld, 2019.10.14

Amerikai és török hivatali partnerével egyeztetett telefonon Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca nem osztott meg részleteket a Geraszimov és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke közötti beszélgetésről, csak annyit árült el, hogy a felek "kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket" vitattak meg.

Geraszimov és Milley legutóbb október 2-án, röviddel az új amerikai vezérkari főnök kinevezése alkalmából tárgyalt.

A TASZSZ orosz hírügynökség török hivatalos közlésre hivatkozva jelentette, hogy Geraszimov Yashar Güler török vezérkari főnökkel hétfőn az Északkelet-Szíriában Ankara által október 9-én elindított, Béke Forrása kódnevű hadműveletről folytatott egyeztetést. Kapcsolatba lépett egymással a nap folyamán Szergej Sojgu orosz és Hulusi Akar török védelmi miniszter.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette: Oroszország még gondolni sem akar arra, hogy katonai konfliktusba sodródhat Törökországgal a Szíriában zajló török offenzíva miatt.

Felhívta a figyelmet, hogy a konfliktus megelőzésére a két ország katonái kommunikációs csatornákat épített ki. Moszkva és Ankara egyéb szinteken is kapcsolatban áll egymással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!