Tóth Edina: a családoknak óriási szerepük van a klímavédelemben

Külföld, 2024.01.31

A családoknak óriási szerepük van a klímavédelemben, hiszen mindent, amit tesznek, az kihatással van gyermekeik jövőjére - jelentette ki Tóth Edina, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben.

A kormánypárti politikus volt a fővédnöke a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetséggel együttműködésben az Európai Parlamentben szervezett szerdai konferenciának, amelynek témája "A klímaszorongás hatása a családalapításra" volt.

Tóth Edina az MTI-nek adott nyilatkozatában a témával kapcsolatban azt mondta: több baloldali politikus azt hangoztatja, hogy az az igazi klímavédelem, ha a fiatalok nem alapítanak családot, mivel a gyermekvállalás környezetszennyezéssel jár.

"Mi, keresztény, konzervatív politikusok azonban úgy gondoljuk, hogy ez a felfogás teljes mértékben elhibázott és felvállalhatatlan, mivel véleményünk szerint az igazi környezetvédelem arról szól, hogy az ember harmóniában él a környezettel, továbbá a klímavédelemben a családoknak óriási szerepe van, mivel mindent, amit tesznek, az kihatással van gyermekeik jövőjére" - hangsúlyozta.

A képviselő szerint a fenntartható környezetvédelemhez csak a gyermekszületés által lehet hozzájárulni, hiszen ha nem jönnek gyermekek a világra, akkor a Földnek sincs jövője. A család nem az oka a környezetszennyezésnek, hanem a megoldása a klímavédelemért folytatott harcnak.

"Itt az ideje, hogy a téves zöld ideológiák helyett egy igazi családbarát klímavédelmet valósítsunk meg, mi ezért is dolgozunk itt az Európai Parlamentben" - húzta alá.

Arról is beszélt, hogy ezek a zöld ideológiák, amelyeknek egyebek között "a család és a nemzet lebontása a céljuk", annyira hatásosak, hogy tudományos felmérések szerint a Z generációhoz tartozók mintegy 40 százaléka komolyan elgondolkozik a gyermekvállalás kérdésén "klímaszorongás" miatt.

"Ez a propaganda, sajnos, működik, és ez ellen fel kell venni a harcot azáltal, hogy megmutatjuk, hogy a teljesen ellenkezője a megoldás" - hívta fel a figyelmet Tóth Edina.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!