TV műsor

Tovább folynak a rakétatámadások a meghirdetett tűzszünet ellenére a Gázai övezetnél

Külföld, 2020.02.24

Tovább folynak a kölcsönös rakétatámadások a Gázai övezet határánál Izrael és az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet között, pedig korábban tűzszüneti megállapodásról számoltak be a palesztinok a Gázai övezetből  - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfő este.

Egy gázai palesztin forrás szerint az Egyiptom és Katar által megfogalmazott megállapodás alapján Izrael és az Iszlám Dzsihád éjfélkor fogja beszüntetni a tüzet. Korábban két órával korábbra ígérték a fegyvernyugvást, de a felek tovább folytatták a rakétatámadásokat.

A palesztinok azt is bejelentették, hogy csütörtökön Egyiptomba utazik a Gázai övezetet uraló Hamász, az Iszlám Dzsihád, és a Ciszjordániában kormányzó Fatah párt küldöttsége, hogy ott az Izraellel megkötendő egyezményről tárgyaljanak.

Aviv Kochávi, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke egy hétfő esti rendezvényen arra figyelmeztetett, hogy a harcok tovább folyhatnak, és még nem egyértelmű, hogy a következő napokban tovább eszkalálódik, vagy lecsillapodik a helyzet.

A közszolgálati rádió értesülése szerint Izrael fegyverszüneti szándékát jelezte a palesztinok felé, mert véget szeretnének vetni a néhány nappal a március 2-ra kiírt parlamenti választások előtt kiújult háborús helyzetnek, és a bizonytalanságnak.

A hatóságok keddre is tanítási szünetet rendeltek el a Gázai övezet határvidékének iskoláiban, mintegy hatvanezer gyerek marad otthon még egy napig, valamint továbbra is elhalasztják a nagyobb tömeget érintő eseményeket a Gázai övezet határánál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!